Добре дошли в сайта на «НПО „Бъдеще за Варна“»

От няколко години хит по света е електронната демокрация или съкратено е-демокрация. Точна дефиниция няма, но общо взето по е-демокрация се разбира използването на  информационните и комуникационни технологии в различни форми на демократичният живот.
Нашата мисия  е заедно да заложим основите на «Мрежа е-Демокрация България»  или мрежа проекти електронна демокрация в България с участие на гражданите и неправителствени организации.

Защо да подкрепите E-DEMOCRACY.BG?

"Преди време Соломон Паси, бивш министър на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски, каза по БНТ: “В Атлантическия клуб работим по една идея за електронна демокрация. Това е сбъдване на мечтата на човечеството за идеалното управление на света…". Подкрепям Ви напълно! Крайно време една мечта да стане реалност в България."
"Наблюдавайки през последните години историята на развитието на технологиите, мисля че, светът е обречен да бъде управляван по този начин. Въпрос на време е кога, с какви темпове и с какво качество ще въведем у нас този начин на управление. Защо не и на демокрация. Има нужда от такъв начин на управление. То води до по-голяма скорост, качество, прозрачност, достъпност, неща, които всеки един гражданин желае да се случват."
"За съжаление само се говори в България за електронна демокрация и правителство, а почти нищо не се прави. Потвърждавам, като участник в администрацията, че нивото на електронното управление в България е до възможност за подаване на сигнал или жалба до институция. Общо взето изоставаме сериозно."
"Нуждата от електрона демокрация в България е огромна. Значително ще се улесним ние като граждани, ако се въведат електронните модели във администрацията. Услугите, които ползваме ще се постигат много по-лесно, а безспорно това ще бъде от голяма полза за бизнеса. Също така в този технологичен свят, ако електронната демокрация навлезе в България, то младите хора, които обикновено искат с един клик да извършат всичко ще бъдат много облагодетелствани."

Нашите Планове

 • „Изграждане чрез обществено обсъждане и реализиране на най-ефективната форма на участие на гражданите и експерти в създаваните и обсъжданите нови законопроекти, или създаване на обществено-експертен е-парламент /електронен парламент/ генериращ законопроекти, предложения и законодателни инициативи към Народно събрание на Република България при гарантирана широка обществена подкрепа и публичност“. Екип Мрежа Е-Демокр@ция България, http://e-democracy.bg

  Допълнителна информация: <инфо и стадий на реализация>
  Проектен сайт: http://parlament.e-democracy.bg

 • "Изграждане на «Интерактивна карта на проблеми» в България. В достъпна и визуална форма ще може да се видят наличните проблеми и нарушения в конкретен регион или град, например, нарушаване на обществения ред и правилата за движение по пътищата. Благодарение на елементите за управление ще може да проследява новите нарушения или коригираните проблеми и да се направи извод за дейността и бездействието на компетентните органи. При необходимост ще може да се подаде жалба до по висша инстанция.“
  Екип НПО "Бъдеще за Варна", http://e-democracy.bg
 • "Изграждане на единен портал система «Електронна Демокрация», обединена в една обща напълно функционална и интегрирана система «Електронна Демокрация», Мрежата Е-Демокр@ция България и други платформи, предназначен за организиране в една интегрирана среда на електронно участие на гражданите при разработване и вземане на решения на органите на местно самоуправление, изпращане на декларации или заявления, жалби и предложения по текущи и перспективни въпроси общинското самоуправление, реализация на демократични принципи, чрез гласуване на регистрирани граждани по въпросите, представени за обсъждане от общините, или регистрирани потребители - организации и държавни структури, и целяща постигане на взаимодействие със съществуващото електронните средства за публична отчетност на общините в България.
  Система «Електронна Демокрация» ще обезпечи на гражданите и органите на местно самоуправление обща «интегрирана точка за вход», която ще даде възможност за участие във вземане на управленски решения, публично обсъждане на официални документи и контрол на дейността органите за самоуправление.
  Екип НПО "Бъдеще за Варна", http://e-democracy.bg

Нашите цели

 • Отговорни власти.
 • Активно гражданско общество.
 • Чуждестранни инвестиции в България.
 • Модерни, ергономични и устойчиви проекти за развитие на България.