«Интерактивна карта на проблеми» в България – 112.E-Democracy.BG

  • КлиентГражданско общество
  • Актуално СъстояниеВ процес
  • Начална дата07-08-2015
  • Дата на завършване07-02-2017
  • Продължителност на проекта18 Месеца

Проектна мисия: „“Изграждане на «Интерактивна карта на проблеми» в България. В достъпна и визуална форма ще може да се видят наличните проблеми и нарушения в конкретен регион или град, например, нарушаване на обществения ред и правилата за движение по пътищата. Благодарение на елементите за управление ще може да проследява новите нарушения или коригираните проблеми и да се направи извод за дейността и бездействието на компетентните органи. При необходимост ще може да се подаде жалба до по висша инстанция.“ Екип Мрежа Е-Демокрация България, http://e-democracy.bg

Сайт на проекта: http://112.e-democracy.bg/city/варна

„За съжаление само се говори в България за електронна демокрация и правителство, а почти нищо не се прави. Потвърждавам, като участник в администрацията, че нивото на електронното управление в България е до възможност за подаване на сигнал или жалба до институция. Общо взето изоставаме сериозно.“– Константин Райков – форум за е-демокр@ция в България 2015

Проекта на E-Democracy.BG «Интерактивна карта на проблеми» в България в достъпна и визуална форма визуализира наличните проблеми и нарушения в конкретен регион, или град, или в цяла България въведени от засегнати граждани. Например: нарушения на обществения ред и правилата за движение по пътищата. Благодарение на внедрените елементите за статистика, оценка и управление, ще може да се извършва мониторинг за новите нарушения или коригираните проблеми, и да се правят комплексни изводи за дейността и бездействието на компетентните органи.
При необходимост: при бездействие, неотстраняване на проблема или незадоволително решение по оценка на автора и/или гражданите поддръжници, ще може да се подаде жалба и до по висша инстанция. Компетентните органи регистрирани партньори по отстраняване на проблемите в проекта, получават рейтинг точки съгласно гражданска оценка за всеки отстранен проблем и същевременно участват в обща класация на „2015 ТОП Партньор E-Democracy.BG“.

„Някои хора искат да го направят, други мечтаят да го направят, а трети просто го правят“– Майкъл Джордан

Проекта е създаден по инициатива на авторски екип Мрежа Е-Демокрация България, с партьори BG.TAMPERS.EU Професионална мрежа –http://bg.tampers.eu/, будни граждани, ИТ и други експерти – без държавно финансиране. Цялата работа по неговото поддържане се извършва с технически сили {BG.TAMPERS.EU Професионална мрежа – ИТ експерти администратори и експерти } партньори по проекта.

ЗА ИНФОРMАЦИЯ: +359-878-420207